Avanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille Helsingissä

suorakaiteen muotoinen tilavuus sopii siististi Helsingin vuoristoon

mäkisen asuinalueen reunalla Helsingissä, Suomi, avato-arkkitehdit on integroitu huolellisestiKoti J ‘ympäröivään maisemaan ja viereisiin rakenteisiin. Talossa on puhdas ja geometrinen tilavuus, jossa on suljettu takaosa pohjoiseen ja itään, missä naapuritalot ovat, mutta se avautuu etelään ja länteen, läheiseen metsään. rakennus kietoutuu vanhan männyn ympärille luoden sylissä aurinkoisen ja suojaisen leikkikenttäLuonnolliset vapaat muodot ja vehreät puutarhat luovat voimakkaan kontrastin asunnon suorakaiteen muotoiseen muotoon.

Sen sijaan, että lattiat olisi pinottu huolimattomasti päällekkäin, ne on järjestetty strategisesti niin, että ylemmät tasot toimivat suojakatoksina alemmille. ulokemainen ensimmäinen kerros muodostaa verhouksen alakerran sisäänkäynnille ja alakerran katto muodostaa terassin, joka rajaa ensimmäisessä kerroksessa sisäpihan. alakerran olohuoneesta asukkaat ihailevat panoraamanäkymää sisäpihalle, kun taas ensimmäisen kerroksen makuuhuoneista avautuvat laajat näkymät naapurustoon.

kaikki kuvat kuvion luvalla

materiaalisuus ja energiankäyttö

kerroksia yhdistää avoin portaikko, jossa puuportaat roikkuvat läheisen metsän puunrunkoja muistuttavista ohuista metallipalkeista. sama teema puulankkujen levitointi jatkuu myös saunassa. Sisustuksen sisällä Avannon arkkitehdit (lisää täältä) ovat valinneet paljastamaan betoniset kantavat seinät, kun taas tammiset ikkunakarmit ja ovet luovat lämpimän kosketuksen betonipintoihin. Lisäksi seinillä olevat taideteokset täyttävät tilan eloisilla väreillä.

Hankkeen alkuvaiheessa rakennuksen energiankäyttöä simuloitiin suunnitteluratkaisujen optimoimiseksi. Rakennus lämmitetään maalämpöenergialla ja ilmastoinnissa käytetään maajäähdytystä. Tällä tavalla J-talo vastaa onnistuneesti asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin, jotka vaativat ajatonta arkkitehtuuria ja hyvin toimivat tilat viisihenkiselle perheelle.

Avanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille Helsingissä

Avanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille HelsingissäAvanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille Helsingissä Avanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille Helsingissä

Avanto-arkkitehtien geometrinen asuinpaikka kiertyy suojaisen sisäpihan ympärille Helsingissä

Source#Avantoarkkitehtien #geometrinen #asuinpaikka #kiertyy #suojaisen #sisäpihan #ympärille #Helsingissä

Leave a Comment